Anni Sinnemäki: Miksi Lasse olisi paras puoluesihteeri?

Maailman muuttamista puolueessa tehdään vapaaehtoisvoimin vapaa-ajalla. Puoluesihteeri johtaa vihreiden toimijoiden kenttää. Uskon että pystymme kaikki parempaan, kun meitä johtaa henkilö, jonka arvot, into ja käytännöllisyys saavat meistä irti enemmän vihreitä tekoja.

Emme ole valinneet uutta puoluesihteeriä pitkään aikaan. Minun silmissäni Lasse Miettinen on 2010-luvun puoluesihteeri: valoisa ja tehokas ihminen, joka osaa sekä kuunnella muita että viedä asioida määrätietoisesti eteenpäin.

Lasse tuntee vihreiden kentän kuin omat taskunsa. Lassella on kokemusta siitä, mitä on suomalainen todellisuus ja vihreiden toimijoiden maailma eri puolilla tätä maata. Lasse osaa sovitella ristiriitoja. Lasse osaa innostaa ihmisiä, koska hän saa ihmisistä heidän parhaat puolensa esiin. Lasse on kiertänyt maata, kouluttanut ihmisiä ja on rentouttavaa tietää, miten hyvin hän ymmärtää mihin kaikkeen vihreällä kentällä on mahdollisuuksia. Kaikki jotka ovat tehneet Lassen kanssa töitä, tietävät että Lassen kanssa asioiden tekemisestä saa iloa ja energiaa.

Lasse on siitä erikoinen taitava neuvottelija, että hän ei rähjää. Silti hän saa tuloksia aikaan. Lasse osaa etsiä neuvottelukumppaneiden yhteisiä nimittäjiä, jotka muilta ovat jääneet näkemättä.

Lasse tuntee historiaa hyvin mutta hauskinta on kun hän katsoo innostuneena pitkälle tulevaisuuteen. Lassella on humaanit arvot. Hän ei ole yhtään epärealistinen taivaanrannan maalari vaan on aina valmis löytämään ratkaisun käsittelyssä olemaan ongelmaan: oli ongelma sitten ilmastonmuutos, pienen kunnan ainoan vihreän valtuutetun vaikutusmahdollisuudet tai metropolin hallinnon rakentaminen. Lasse Miettisen johtaessa vihreää kenttää saamme enemmän asioita aikaan.

Anni Sinnemäki