Hanna-Kaisa Lähde: Tuen Lassea

Lasse on oman poikani kaima, mutta Lassella on muutakin, kuin täydellisen hieno etunimi.

Olen tuntenut Miettisen Lassen jo vuosia. Hän on ollut huippupätevä duunissaan ensin puolueen järjestösihteerinä ja sen jälkeen järjestöpäällikkönä. Arvostan Lassen osaamista ja vankkumatonta taitoa puurtaa myös tärkeiden yksityiskohtien eteen.

Lassen vahvuus on organisaation kehittämisessä ja laajassa ymmärryksessä siitä, miten jostakin organisaatiosta voisi saada vieläkin toimivamman. Lasse näkee kehittämiskohteet, mikään keskeneräinen ei koskaan pääse läpi hänen käsisitään ja hänellä on luontainen kyky valaa meihin vähemmän rationaalisiin ja rauhallisiin yksilöihin uskoa siitä, ettei mikään ongelma ole niin iso, ettei sitä voitaisi ratkaista.

Lassella on lehmän hermot, mistä eittämättä puoluesihteerin tehtävässä on korvaamaton apu. Puoluesihteerin tehtävä on neuvotella, sovitella, ottaa vastaan palautetta ja niiden pohjalta kehittää toimintatapojamme ja poliittista kulttuuriamme niin sisäisesti, kuin ulkoisestikin. Puoluesihteerin tulee nähdä koko organisaatio mahdollisimman laajasti ja pyrkiä koko sydämellään rakentamaan Vihreästä organisaatiosta toimivaa ja hyvää alustaa meille kaikille organisaation osasille paikallisyhdistystoimijoista valtakunnan politiikkaan asti. Koen että Lasse rakastaa puoluetta ja näkee jokaisen osasen yhdenvertaisena. Jotta kokonaisuus toimii, pitää kullakin olla oma tehtävänsä ja oma tärkeä paikkansa yhteisen pelin rakentamisessa.

Olemme Lassen kanssa yhdessä selvinneet monanlaisista yhdistystoiminnan haasteista. Lasse ei ole koskaan jättänyt pulaan. Lassen kärsivällisyys on riittänyt ratkomaan joskus pieniä ja joskus vähän isompiakin ongelmia ja parasta Lassessa on se, että hänellä on aina ollut aikaa kuunnella kenttäväen murheita. Koenkin että Lasseen voi aina luottaa.

Koska itse koen puoluesihteerin tärkeimmäksi tehtäväksi koko Vihreän kentän ja organisaation kehittämisen yhteystyössä kenttäväen kanssa ja sen että puoluesihteeri toimii ensisijaisesti puoluetoimiston esimiehenä, uskallan luottaa siihen, että näissä tehtävissä juuri Lasse olisi parhaimmillaan. Hän tuntee puolueen säännöt, koska hän on ollut voimakkaasti mukana sääntöjemme kehittämistyössä, hän kunnioittaa kaikkia ihmisiä tasavertaisesti, hän kuuntelee, hän tuntee työlainsäädännön ja hän on helposti lähestyttävä ihminen. Hän osaa myös rauhallisin elein kertoa, jos joku asia on sääntöjen vastaista ja osaa perustella miksi Vihreiden ei kannata johonkin asiaan ryhtyä.

Lasse on mies paikallaan puoluesihteerin tehtävään, siksi kannatan Lassea.

Hanna-Kaisa Lähde
Imatran seudun Vihreät ry