Antti Tomminen: Yhteinen päämäärä on tärkein

Tapasin Lassen ensimmäisiä kertoja aloittaessani Pirkanmaan Vihreän liiton puheenjohtaja 2010. Näiltä kerroilta mieleeni jäi loputon positiivisuus, luottamus ihmisten osaamiseen ja kykyihin sekä ratkaisuhakuinen lähestyminen ongelmiin. Tämän jälkeen seuratessani Lassea enemmän ja vähemmän tiukoissa paikoissa olen huomannut, että ihmiset luottavat Lasseen. Lasse pitää lupauksensa, ei koskaan hermostu ja tukee järjestökentän ihmisiä silloin kun on sen tarve. Lasseen voi luottaa niin poliittisissa kuin järjestökentänkin väännöissä. Hän on myös väsymätön puurtaja ja erinomainen neuvottelija, jonka osaamisesta on hyötyä koko puolueelle.

Itse pidän työympäristöstä jossa saan itse määritellä miten lähden jotakin asiaa toteuttamaan. Johtajan tehtävä ei mielestäni ole vahtia miten asiat tehdään tai huomauttaa jos jokin tehdään hänen mielestään hieman väärin. Johtajan tehtävä on saada aikaan yhteinen päämäärä ja kannustaa yhteisöä toimimaan sen yhteisen päämäärän puolesta.

Lasse on johtajana juuri sellainen henkilö jonka haluaisin johtamaan itseäni vihreänä toimijana. Lasse saa ihmiset innostumaan ja asettamaan tavoitteita. Lasse saa ihmiset luottamaan omiin kykyihinsä, ottamaan askeleen eteenpäin ja kokemaan onnistumisia. Lasse tuntee valtavan määrän järjestökentän ihmisiä henkilökohtaisesti ja tietää miten erilaisissa tilanteissa ihmiset ovat Tampereella tai Kangasniemellä. Hän pystyy näkemään Vihreän liiton kokonaisuutena jossa naiset, miehet, erävihreät ja nuoret kulkevat samaan suuntaan kohti yhteistä tavoitetta.

Suuri liikkeitä ei saada aikaan pelkällä auktoritäärisellä yritysjohtamisella, vaan ottamalla ihmiset avosylin vastaan ja mukaan toimintaan. Ihmisten osaamiseen pitää luottaa ja heitä pitää kannustaa. Vihreissä vapaaehtoisia on tällä hetkellä enemmän kuin koskaan. Erityisesti vapaaehtoistoiminnassa tiukan ja auktoritäärisen sijaan tarvitaan kannustava ja hauska ympäristö, jossa erilaiset ihmiset toimivat tosissaan, mutta pilke silmäkulmassa yhteisen päämäärän eteen. Lasse on henkilö joka pystyy tämän toteuttamaan ja on siksi paras vaihtoehto Vihreiden puoluesihteeriksi.

 

Antti Tomminen

Kirjoittaja on nokialainen vihreä kaupunginvaltuutettu.