Amu Urhonen: Me ansaitsemme Lassen

Kun Lasse Miettinen vieraili Tampereella vähän aikaa sitten, hän kuvasi ajatusprosessia, jonka perusteella oli päättänyt lähteä puoluesihteeriehdokkaaksi. Se oli analyyttista ja älykästä puhetta. Vakuutuin, että Lasse pyrkii puoluesihteeriksi tosissaan ja oikeista syistä.

Muuta en odottanutkaan. Olen tuntenut Lassen kymmenen vuotta. Sen aikana olen monta kertaa ihmetellyt, miten kukaan voi tietää noin paljon ja ajatella noin nopeasti. Lasse suhtautuu puolueeseen ja sen joka ikiseen jäsenjärjestöön suurella intohimolla. Meillä on niin hyvä puolue, että se ansaitsee omistautuvan puoluesihteerin.

Puoluesihteeri on esimies puolueen työntekijöille. Kenen tahansa paikallisen aktiivin pitää voida ottaa yhteyttä puoluesihteeriin. Lyhyesti sanoen: vaaditaan erinomaiset ihmissuhdetaidot. Lasse on lämmin ihminen, joten häntä on helppo lähestyä. Hän on aina aidosti läsnä keskustelussa. Lasse muistaa, mitä on puhuttu ja toimii aina sovitun mukaisesti.

Yksi tärkeimmistä syistäni liittyä vihreisiin oli yhdenvertaisuus ja tasa-arvo. Myös Lasse kertoo, että feminismi on ollut hänelle keskeinen syy liittyä puolueeseen. Hän ymmärtää nämä arvot syvällisen viisaasti ja toteuttaa niitä jatkuvasti omassa toiminnassaan, oli sitten kysymys puolueen säännöistä tai yksittäisten ihmisten kohtaamisessa.

Ennen kaikkea pidän tärkeänä, että puoluesihteeri kantaa vastuunsa. Vuonna 2003 tehdessämme yhdessä Vinosta liittomuotoista järjestöä näin, että Lasse kohtaa vaikeatkin tilanteet avoimesti ja empimättä. Hän ei kiemurtele ja kikattele itseään irti kiperistäkään kysymyksistä, vaan vastaa joka kerta – yleensä pitkästi ja asiantuntevasti, mutta ymmärrettävästi.

Amu Urhonen

Kirjoittaja on Vihreiden vaivaisten puheenjohtaja sekä puoluevaltuuskunnan varajäsen