Sami Häkkinen: Miksi kannatan Lassea puoluesihteeriksi?

Lähdin Lassen puoluesihteerikampanjaan mukaan keväällä 2012, kun Lasse ei vielä itse tiennyt hakevansa paikkaa. Oltiin tupaantuliaisissamme Sörnäisissä, ja juteltiin niitä näitä siitä, mitä Haavisto-ilmiö teki puolueelle, miten puolueen johto ja kenttä saivat rivit kasaan eduskuntavaalien 2011 typerryttävän tuloksen jälkeen ja millaisena puolueen tulevaisuus näyttäytyy lähitulevaisuudessa.

Ajatus siitä, että Lasse olisi loistava puoluesihteeri ja hänet pitää houkutella hakemaan tehtävää, ei ollut ainoastaan omani vaan illan (ja sen kevään) aikana Lassea kävi jututtamassa useampikin henkilö aiheesta. Lasse oli innostunut uusista erityisavustajan tehtävistään ja päätti keskittyä niihin. Lassen päätöstä oli odottaminen syksyyn ja meidän kannattajien kannalta se olikin ilahduttavasti puoluesihteeriehdokkuudelle myönteinen.

Syitä, miksi pidän Lassea erinomaisena valintana puoluesihteeriksi, on useita. Yksi keskeisimpiä syitä on se, että Lasse on helposti lähestyttävä. Lasse on puoluesihteeri meitä ihan tavallisia järjestöaktiiveja ja jäseniä varten, jotka viime kädessä rakennamme Sydänten presidentti -kampanjat ja Jytkyt. Lasse on myös mielestäni hyvin ymmärtänyt kentän merkityksen ja puoluesihteerin kenttää palvelevan tehtävän. Sen tehtävän toteuttaminen luonnistuu Lasselta hyvin myötäsyntyisesti.
Puoluesihteerin on tärkeää olla kiinnostunut ihmisistä ja asiasisällöistä. Politiikalla ja sen kautta saavutetulla asemalla on vain välinearvoa niiden Oikeiden Asioiden eli sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja ekologisen kestävyyden tavoittamiseksi. Lassesta huokuu se, että puoluesihteerin paikka kiinnostaa häntä vain maailman parantamisen, vihreän porukalla tekemisen ja kiinnostavien tehtävien vuoksi.

Kolmas tärkeä syy, miksi kannatan Lassea puoluesihteeriksi, on se, kuinka mukaansatempaava Lasse on ujossa innokkuudessaan. Vaikka Lasse on ollut pitkään mukana ja osaa politiikalle ominaisen ilmaisutavan, keskusteluissa Lasse innostuu usein tavalla, jota ei voi oppia. Se on sitä vilpitöntä innostusta oikeaksi katsomistaan asioista. Sitä innostusta, jonka takia me kaikki olemme liikkeeseen lähteneet.

Tässä päällimmäisiä syitä sille, miksi minä kannatan Lassea puoluesihteeriksi.

Sami Häkkinen

Kirjoittaja on helsinkiläinen Kallion seudun Vihreiden puheenjohtaja