Leo Stranius: Lasse – koska puolue tarvitsee yhdistyskiemuroiden gurua ja Vihreyden ytimen ymmärtäjää

Lasse Miettinen olisi mielestäni erinomainen valinta Vihreiden puoluesihteeriksi. Tunnen Lassen noin kymmenen vuoden takaa. Toimin silloin itse Vihreissä Nuorissa ja Opiskelijoissa, Lasse Turussa ja myöhemmin puoluetoimistolla.

Vihreiden järjestöpäällikkönä Lasse Miettinen on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen. Hän on asiantunteva, perusteellinen ja luotettava. Lasse tulee toimeen kaikkien kanssa ja suhtautuu asioihin lähtökohtaisesti myönteisesti. Lisäksi Lasse tuntee Vihreän puoluekentän ja yhdistyskiemurat kuin omat taskunsa.

Viime aikoina Lasse on jatkanut hienoa työtä ympäristöministeri Ville Niinistön erityisavustajana. Lasse myös kiteyttää hyvin Vihreiden perimmäisen tehtävän: ”Maailman muuttaminen on vihreiden tärkein tehtävä. Meidän on yhdessä ratkaistava ympäristökriisi ja pidettävä huolta heikoimmista.”

Juuri näin. Pienillä asioilla on merkitystä. Aina kun Lassen tapaa, tulee siitä hyvälle tuulelle. Se on hyvän johtajan merkki.

Leo Stranius

Kirjoittaja on helsinkiläinen vihreä kaupunginvaltuutettu.