Hanna Hakko: Kannatan Lassea

En kuulu niihin onnekkaisiin, jotka voivat kertoa tunteneensa Lassen pitkän ajan takaa. Olen kuitenkin saanut olla hänen kanssaan tekemisissä niin vihreiden nuorten liitto- kuin paikallisjärjestön puheenjohtajana sekä ympäristöjärjestön työntekijänä. Lasse itse on tälloin edustanut niin puoluetoimistoa kuin ympäristöministeriötä. Näiden kokemusten pohjalta Lasse on tehnyt sellaisen vaikutuksen, että uskon hänen olevan erittäin hyvä ehdokas puoluesihteeriksi.

Arvostan paljon Lassen kerryttämää kokemusta ympäristöministerin erityisavustajana. Ympäristöasiat ja niiden tarmokas ja kekseliäs edistäminen ovat Vihreiden keskeinen tehtävä, ja on taatusti eduksi, että uudella puoluesihteerillä olisi syvällistä aiheen ja ja keskeisten meneillään olevien prosessien tuntemusta.

Kokemukseni on myös ollut, että Lasseen saa aina helposti yhteyden. Hyvästä tyypistä hyvässä pestissä ei ole paljon iloa, jos työskentely hänen kanssaan kariutuu silkkaan yhteyden puuttumiseen. Lasse osaa ottaa aikaa yhteistyölle ja yhteydenpidolle.

Kenties parasta Lassessa on kuitenkin uskomaton ihmisten innostamisen taito. Joka kerta, kun oman pj-kauteni aikana ViNOssa mietimme, kenet pyytäisimme tilaisuuksiimme motivoimaan ihmisiä käyttämään saamaansa oppia tai jalkauttaman tehtyjä päätöksiä, tuli Lassen nimi mieleen. Keskellä politiikan ankeita ja toivottoman oloisia tilanteita Lasse osaa muistuttaa ihmisiä niistä perusasioista, joiden puolesta alunperin töitä on lähdetty tekemään, ja saa ihmiset päättämään, että työtä kannattaa jatkaa. Mikä olisikaan tärkeämpi ominaisuus pääsihteerille pienessä puolueessa, jolla on suuri tehtävä.

Hanna Hakko

Kirjoittaja on tamperelainen kaupunginvaltuutettu, joka toimi Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton puheenjohtajana vuonna 2012.