Ilona Toivanen: Lassesta

Tutustuin Lasseen ensimmäisen kerran toimiessani puolueen sääntötyöryhmässä Keski-Suomen piirin edustajana puoluekokouksessa 2010. Lasse toimi tuolloin kyseisen työryhmän sihteerinä. Muistan elävästi kuinka tarkkaan työryhmässä tähdennettiin, että esityksen täytyy mennä salissa läpi sellaisenaan, kuinka sitä ei saa päästää äänestykseen.

Joku kuitenkin luonnollisesti halusi esityksen äänestykseen ja minä asiaa hädissäni sihteerille toimitin. Lasse teki tuolloin lähtemättömän vaikutuksen toteamalla rauhallisesti, että jokaisella on oikeus äänestytttää mikä tahansa esitys, eikä asiassa mitään sen ihmeellisempää ole. Sitten äänestetään.

Jo tuolloin ihailin Lassen tapaa toimia suoraselkäisesti ja oikeudenmukaisesti tiukassakin paikassa. Tämä tunne on sittemmin vain kasvanut. Lasse on järjestöpäällikkönä ollut aina tavoitettavissa ja vakuuttanut ammattitaidollaan koko Vihreiden puolueorganisaation ja myös pienten ja kaukana olevien yhdistysten tuntemuksessa. Toisaalta Lasse on myös vahva poliittinen ajattelija ja toimija.

Kun kuulin että Lasse aikoo lähteä ehdolle Vihreiden puoluesihteeriksi, ilahduin suuresti ja ilmoittauduin samantien mukaan kampanjaan. Miksi? No koska en usko, että on olemassa Lassea parempaa puoluesihteeriä Vihreille.

Ilona Toivanen

Kirjoittaja on tuusulalainen kaupunginvaltuutettu.