Lasse Miettinen: Yhdessä olemme enemmän

Vihreiden puoluekokous alkaa huomenna. Kulunut kevät on ollut hengästyttävä ja hieno. Olen kiertänyt maata kaikkien viikonloppujen ja vapaahetkien voimalla, puhunut, keskustellut ja kuunnellut. Ja ennen kaikkea olen saanut tavata mahtavaa vihreää väkeä.

Yksi parhaista jutuista puoluesihteerikampanjassa on ollut juuri tämä: että on päässyt taas kiertämään vihreitä tilaisuuksia, tapaamaan ihmisiä ja puhumaan siitä, mikä on olennaista. Siitä, miten uudistaa puolue, miten voittaa vaaleja, miten voimme olla yhdessä vahvempia, miten pelastaa maailma.

Kun lähdin tähän kampanjaan, pohdimme, että erillistä vaalilausetta ei tehdä. Sloganit ovat parhaimmillaan jotain, joka kiteyttää kaiken, mistä kampanjassa on kyse, paketoi teemat ja antaa niille suunnan. Mutta väkisin sellaista ei kannata vääntää.

Kampanjan aikana on kuitenkin käynyt selväksi, mikä on ollut se asia, josta olen puhunut kerran toisensa jälkeen. Se on tämä: yhdessä olemme vahvempia. Yhdessä voimme olla enemmän.

Tampereen kaupunginvaltuutettu Hanna Hakko kirjoitti tässä blogissa, että olemme pieni puolue, jolla on iso tehtävä. Se on totta. Tavoitteemme on kasvaa suureksi puolueeksi, jolla on edelleen iso tehtävä. Siinä työssä tarvitsemme kaikkia, jokaista joka haluaa tehdä jotain vihreissä ja vihreiden tavoitteiden hyväksi – oli jäsen tai tukija, aktiivi tai kuka tahansa vihreiden tavoitteet jakava kansalainen.

Olen yrittänyt tehdä itseni näköistä kampanjaa. Haluan puhua siitä kaikesta, mikä yhdistää meitä – en tuhlata ruutia siihen vähään, mikä erottaa. Meillä on vapaus valita: voimme joko painaa toisiamme alas tai nostaa toisiamme ylös. Itse valitsen aina jälkimmäisen. Tähän olen halunnut keskittyä.

Innostus on kuin kipinä, joka tarttuu. Sitä haluan vaalia. Uskon ihmisten innostamiseen ja motivointiin avaimena niin vapaaehtoistyön kuin työntekijäorganisaation johtamiseen. Olen saanut ilon kokea ja kuulla olevani hyvä siinä – niin rakentaessani tyhjästä 150 hengen tukiryhmää ehdokkaan vaalikampanjaan, perustaessani yhdistyksiä, vetäessäni kampanjoita kuin toimiessani esimiehenä.

On ollut upeaa saada samaa palautetta tämän kampanjan aikana. Mikään ei tunnu niin tärkeältä kuin viikko sitten kuulemani erään keskisuomalaisen vihreän aktiivin toteamus tapaamisemme päätteeksi: ”En muista milloin olisin viimeksi ollut yhtä motivoitunut vihreään toimintaan kuin tämän keskustelun jälkeen”. Juuri tämä on se tunne, joka meidän pitää löytää. Juuri tämä on se tunne, joka meidän pitää yhdessä luoda. Juuri sen arvoinen yritän olla.

Kun olen vuosikausia kouluttanut vihreitä aktiiveja vaalikampanjan tekemisestä, hienointa tässä on ollut, että olen saanut tehdä tätä kampanjaa niin kuin itse olen opettanut: yhdessä. Yhdessä ison joukon kanssa, yhdessä teidän kanssanne. Siitä syntyy voima, jota ei mistään muusta tule – siitä kun joukko ihmisiä lähtee yhdessä tekemään jostain asiasta totta.

Kiitos teille jokaiselle mukana kulkeneelle. Kiitos Satu Haapaselle, vihreiden ainoalle kansanedustajalle Tampereen pohjoispuolelta. Hän uskoi minuun niin paljon, että halusi lähteä vetämään kampanjaani.

On ollut mieletön kampanjakevät teidän kanssanne, edessä puolestaan viimeiset ratkaisun tunnit. Nähdään puoluekokouksessa!

Lasse.