Mari Saario: Kannatan Lasse Miettistä puoluesihteeriksi

Vihreä puolue tänään on jo aivan eri asia kuin vihreä puolue ennen 2011 eduskuntavaaleja. Äänimäärän tippuminen leikkasi ensin eduskuntaryhmän koon ja sitten puolueen talouden ja samalla uusia vihreitä liittyi ennätysmäinen määrä. Kunnallisvaaleissa pudottiin kaupunkiseuduilla, mutta saatiin uusia ryhmiä moneen kuntaan. Meillä on jäsenjärjestöjä itse perustamastani Tieteen ja teknologian vihreistä ekovihreisiin, yrittäjävihreisiin ja maaseutuvihreisiin asti. Olemme todennäköisesti kirjavampaa joukkoa kuin ikinä.

Meistä löytyy myös kuntaliitosten vastustajia, autoharrastajia, ydinvoimamyönteisiä, markkinatalouden puolestapuhujia, piratismin kannattajia ja uskovaisia – jokaista puolueohjelman riviä ei ole pakko allekirjoittaa ollakseen vihreä. Halu toimia rajallisen maapallon, luonnon ja ihmisten hyvinvoinnin puolesta on yhteinen.

Yhteisen arvopohjan kirkastaminen on minusta välttämätöntä, jotta puolueemme ja kannatuksemme voisi kasvaa vihreinä. Vihreys ei voi perustua pois sulkemiseen. Oli elitismin ja paremmintietämisen imago sitten todellinen tai kuviteltu, se tulee osoittaa vääräksi jatkuvasti ja konkreettisilla teoilla. Uusien vihreiden aktiivien tulee löytää oma elintilansa puolueesta ja kokea se omakseen. Tässä kaikessa puoluesihteeri on avainhenkilö.

Lasse sopisi kaikkien vihreiden puoluesihteeriksi. Hän on ytimiään myöten vihreä, joka kuitenkin hyväksyy erilaiset näkökulmat. Lasse on syntyjään maakuntien mies, joka on toiminut vuosia Helsingissä. Hän on historioitsija, joka uskoo tulevaisuuteen eikä kaihda teknologiaa. Lasse on kulkenut yhtä matkaa puolueen kanssa monta vuotta ja hänellä on visio siitä, mitä sille pitäisi tehdä. Minä kannatan sitä visiota.

OIisin voinut kirjoittaa tämän kannatustekstin myös kesämökin laiturin, roolipelikampanjoiden ja Niinistön Villen ensimmäisen eduskuntavaalikampanjan vuoksi. Yli vuosikymmenen ystävyyden ajalta tiedän, että Lasseen voi luottaa. Vihreänä poliitikkona toivon, että muutkin vihreät luottavat häneen.

Mari Saario

Kirjoittaja on Kaarinan vihreiden vpj, Kaarinan kaupunginhallituksen ja Varsinais-Suomen maakuntaliiton
hallituksen jäsen sekä Tieteen ja teknologian vihreiden perustajajäsen