Satu Haapanen: Lassesta puoluesihteeri

Puolueemme koki kovia viime eduskuntavaaleissa. Kannatuksemme laski roimasti ja menetimme viisi kansanedustajan paikkaa. Syitä oli varmaan monia, mutta ei tässä niistä sen enempää. On kuitenkin syytä katsoa taaksepäin ja miettiä, mitä voisi tehdä paremmin, kun ensin lähestyy eurovaalit ja sitten jo pian eduskuntavaalit. Tavoitteeksi pitäisi eurovaaleissa asettaa nykyisten kahden paikan säilyttäminen ja eduskuntavaaleissa saada takaisin menetetyt paikat.

Voittoihin ei ylletä ellei perusta, miltä ponnistaa ole vahva. Vihreiden vahvuutena on kannattajien suhteellinen pysyvyys. Tarjoaahan puolue ainutlaatuisen ja muista puolueista poikkeavan vaikutuskanavan ihmisille, joita yhdistää huoli maapallomme tulevaisuudesta ja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta.

Vihreä perustyö tehdään kunnissa ja maakunnissa. Valtuustoissa, lautakunnissa ja järjestöissä tehdään konkreettisia ratkaisuja, jotka edistävät ekologista, sosiaalista ja taloudellista kestävyyttä. Vihreät valtuutetut ja luottamushenkilöt toimivat usein ympäristöissä, joissa tukea on vähän tai rajoitetusti saatavilla. Kenttäväki tarvitsee työssään puolueen vahvan tuen.

Lasse Miettisellä on vahva kokemus kenttätyöstä. Hän on toiminut puolueen järjestösihteerinä pitkään. Lasse tuntee järjestökentän ja vihreiden toimintaympäristön Suomessa läpikotaisin. Hän tietää, millaista tukea ja sparrausta vihreät eri puolilla Suomea tarvitsevat.

Lasse Miettinen on ministerin erityisavustajana päässyt politiikan ytimeen. Kuuden puolueen hallituksessa on tarvittu miestä, jolla on kykyä kuunnella toisia ja samalla viedä määrätietoisesti ja rakentavasti eteenpäin vihreitä tavoitteita. Tässä Lasse on onnistunut erinomaisesti.

Lasse on monessa politiikan liemessä keitetty, ja hän on osoittanut loistavaa paineensietokykyä. Lassen kyky nähdä kokonaisuudet on erityinen.

Politiikan keskiössä toimiminen ei ole kovettanut Lassea. Häneltä löytyy aina kuunteleva korva kansanedustajan huolille, aivan kuin silloin, kun olin vasta politiikkaan tullut kuntapoliitikko. Silloinkin Lasse oli valmis auttamaan pieniltäkin tuntuvissa ongelmissa.

Lassen kyky kohdata ihmisiä sympaattisella ja kunnioittavalla tavalla yli puoluerajojen on kunnioitettava piirre politiikan kovassa maailmassa.

Vaikka toisetkin puoluesihteeriehdokkaat ovat hyviä, uskon kuitenkin, että Lassen tietämyksellä, kokemuksella ja sinnikkyydellä voimme edistää parhaiten vihreitä tavoitteita ja saada niitä toteutetuksi niin paikallisella kuin valtakunnallisellakin tasolla. Lassen määrätietoisuus, selkeä ilmaisu ja periksiantamaton maailman paremmaksi tekemisen eetos luo vahvan tahtotilan koko puolueelle kulkea menestyksekkäästi eteenpäin haasteesta toiseen.

Uskon, että Lassen erityinen kyky innostaa väkeä politiikkaan ja politiikassa auttaa meitä pääsemään tavoitteisiimme ja voittamaan tulevat vaalitkin.

Lassen kanssa on miellyttävä työskennellä: minne hän meneekin tuo hän mukanaan luovaa järkeä, hyvää tuulta ja innostusta. Niitä tarvitaan, kun halutaan muuttaa maailmaa paremmaksi. Luotan sataprosenttisesti Lassen kykyyn ja taitoihin toimia erinomaisena puoluesihteerinä, siksi on ilo suositella häntä täysin sydämin puolueemme uudeksi puoluesihteeriksi.

Satu Haapanen

Kirjoittaja on oululainen vihreä kansanedustaja sekä Lassen tukiryhmän vetäjä.