Tärkein sana on: kiitos

Upea, hengästyttävä kampanjakevät on takana. Puoluekokous on puhunut. Tulin valituksi vihreiden puoluesihteeriksi äänin 200-127-45. Tunne on samanaikaisesti huikea ja nöyrä, mielettömän täynnä paloa työhön.

Tulos oli paljon selvempi kuin osasin odottaa. Koen saaneeni puoluekokoukselta vahvan mandaatin lähteä vahvistamaan ja uudistamaan puoluetta, viemään meitä eteenpäin kohti euro- ja eduskuntavaaleja.

Koko kampanjan aikana kantava viestini on ollut: yhdessä olemme enemmän, yhdessä voimme olla vahvempia. Missään se ei ollut itselleni niin konkreettista kuin tässä omassa kampanjassamme.

Kiitospuheessani totesin, että tärkein sana vaali- ja järjestötoiminnassa on ”kiitos”. Siis: maailman suurin kiitos teille, rakkaat tukijat! Tästä kampanjasta ei olisi tullut mitään ilman teitä. Ei mitään ilman jokaista, joka lahjoitti aikaansa ja energiaansa yhteiseen projektiin. Ei mitään ilman teitä kaikkia, jotka annoitte nimenne tuekseni ja puhuitte puolestani. Ei mitään ilman sitä superlahjakasta tiimiäni, joka organisoi kaiken nettikampanjoinnin välineistä tukiryhmän pyörittämiseen. Olen entistä vakuuttuneempi siitä, että kun meitä on tarpeeksi monta tekemässä työtä saman päämäärän eteen, pystymme yhdessä mihin vain.

Kuten olen toisaalla kirjoittanut, meillä on edessä iso työ, jotta voimme lunastaa sen lupauksen ja mahdollisuuden, joka meillä on: todella nousta kokoamme isommaksi puolueeksi, 2000-luvun kansanliikkeeksi.

Meidän on avattava puolueen toimintaa ja uudistettava toimintatapojamme radikaalistikin. Meillä on vähemmän rahaa kuin aikoihin, mutta enemmän ihmisiä kuin ikinä. Kahdeksassatuhannessa jäsenessämme asuu valtava voima. Se voima on nyt vajaakäytössä. Meidän pitää saada kaikki mukaan. Meidän pitää tehdä vihreistä puolue, jossa jokaisella on paikka. Ja meidän pitää kutsua kaikki, jotka haluavat edistää vihreitä arvoja ja toimia kestävämmän huomisen puolesta, mukaan muuttamaan maailmaa kanssamme.

Minulla oli maailman hienoimmat kanssaehdokkaat. Tietoisesti en ole puhunut ”vastaehdokkaista”, sillä tässä kisassa ei ollut vastakkainasettelun taakkaa keskenämme.

Sallamaarilla, Timolla ja minulla oli kaikilla yhteinen päämäärä: vihreiden tekeminen vahvemmaksi puolueeksi, jotta voimme voittaa edessä olevissa vaaleissa ja muuttaa maailmaa.

Meillä saattoi olla painotuseroja, saatoimme olla erilaisia persoonia ja erilaisilla vahvuuksilla varustettuja ihmisiä. Mutta tiesimme, että kuka tahansa meistä tuleekaan valituksi, puolue tekee hyvän valinnan ja saa erinomaisen puoluesihteerin.

Sanoimmekin tämän monta kertaa ääneen kevään aikana. Ajattelen täysin samoin yhä. Valtavasti kiitoksia siis reilusta ja hyvähenkisestä kisasta, Sallamaari ja Timo – koen oppineeni teiltä paljon, toivon että pystyn olemaan parempi puoluesihteeri teidän ansiostanne!

Vihreillä on tehtävä: tehdä tästä planeetasta oikeudenmukaisempi, tasa-arvoisempi ja kestävämpi paikka. En voi sanoa tänään, että ”tästä työ alkaa”, koska tuon tehtävän eteen olen tehnyt vihreää työtä jo yli vuosikymmenen ajan. Mutta tästä työ jatkuu, uusissa ja entistä vastuullisemmissa merkeissä. Onneksi sitä ei tarvitse tehdä yksin, vaan yhdessä teidän ja kaikkien vihreään tulevaisuuteen uskovien kanssa. Toisenlainen maailma on mahdollinen!

Kiitos, kumarrus ja kohtaamisiin.

Lasse.