Ehdolle eduskuntavaaleihin!

lasse_ranta2_1500x641Seitsemäntoista vuotta sitten Turussa lähdin tekemään elämäni ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleja – vaalipäälliköksi vetämään ehdokkaan nimeltä Ville Niinistö ensimmäistä eduskuntavaalikampanjaa. Kampanja teki uudesta ehdokkaasta varakansanedustajan ja politiikan nousevan tähden. Minulle se sinetöi ratkaisun: tätä haluan tehdä, koska maailmaa pitää muuttaa.

Siitä alkoi hengästyttävä, huikea matka. Olen saanut toimia mitä kiehtovimmissa paikoissa: kohdata äänestäjiä kaduilla ja markettien pihoilla kaikkialla Suomessa, neuvotella ilmastolaista ministerin erityisavustajana, hävitä ja voittaa esityksiä kaupungin lautakunnassa, perustaa järjestöjä, koota ihmisiä yhteen tekemään muutosta.

Vihreiden puoluesihteerinä olen luotsannut puoluetta läpi monien vaiheiden. Yhdessä tuhansien aktiivisten ihmisten voimin olemme tehneet vihreiden tähänastisen historian parhaat eduskunta- ja kuntavaalitulokset. 12,5 % kannatus kahden vuoden takaisissa kuntavaaleissa oli ennennäkemätön läpimurto vanhojen suurten puolueiden haastajaksi.

Nyt ympyrä sulkeutuu: oma piirijärjestöni, Varsinais-Suomen Vihreät, on pyytänyt minut täyttämään viimeisen ehdokaspaikkansa kevään eduskuntavaalehin. Olen vastannut myöntävästi.

Olen lähtenyt politiikkaan intohimolla. Asiat, joista päätetään juuri nyt, ovat polttavan tärkeitä. Näissä vaaleissa ratkaistaan Suomen suunta. Seuraavien vuosien päätökset ratkaisevat, millaista yhteiskuntaa rakennamme pitkälle tulevaisuuteen.

Käännetään suunta lyhytnäköisistä ja kovista arvoista kohti kestävää ja inhimillistä. Puolustetaan koulutusta, tasa-arvoa, ympäristöä ja demokratian perusarvoja.

Tarvittavat päätökset ilmaston kohtalokkaan lämpenemisen pysäyttämiseksi alle kriittisen 1,5 asteen rajan on tehtävä, ja ne on tehtävä pian. Suomalaisen koulutuksen ja tutkimuksen nostaminen maailman huipulle on asetettava kansalliseksi projektiksi ja peruttava Sipilän hallituksen vastuuttomat koulutusleikkaukset. Seuraavasta hallituksesta on tehtävä feministinen hallitus, joka palauttaa tasa-arvon politiikan ytimeen. Pohjoismaisen hyvinvointivaltion unelmasta on pidettävä kiinni. Voimme luoda oikeudenmukaista hyvinvointia 2000-luvun epävarmassa maailmassa ja sopeuttaa tapamme tuottaa, kuluttaa ja elää maapallon kantokyvyn rajoihin.

Tule mukaan.

***

Haluatko mukaan kampanjaan? Ilmoittaudu kampanjani koordinaattorille Johanna Kuusenojalle: johanna.kuusenoja@vihreat.fi, puh. 0400 747 446