Vaalirahoituksen ennakkoilmoitus julkaistu!

Vaalirahoituksen avoimuus

Äänestäjillä on oikeus tietää, kenen rahoilla vaalikampanjoita tehdään. Ei ole yhdentekevää, jyllääkö ehdokkaiden taustalla suuri raha ja isot intressit vai ei.

Siksi vihreät ovat pitkään ajaneet vaalirahoituksen avoimuutta, niin että ehdokkaiden ja puolueiden rahoitus olisi läpinäkyvästi äänestäjien arvoitavissa jo ennen vaaleja. Jos vaalirahoitusilmoitus tehdään vasta vaalien jälkeen, menee neljä vuotta, ennen kuin sen sisältö voi vaikuttaa äänestäjän äänestyspäätökseen.

Siksi vihreiden tavoite on julkistaa oma vaalirahoituksemme aina ennen ennakkoäänestyksen alkua – ennen kuin ensimmäistäkään ääntä on annettu.

Siksi olen itsekin tehnyt vaalirahoituksen ennakkoilmoituksen, jotta myös oman kampanjani rahoitus on äänestäjien tiedossa. (Vastaus omalta osaltani: kampanja tehdään pääosin omalla rahallani, jota täydentävät yksityishenkilöiden pienet – muutaman kympin tai satasen – lahjoitukset. Taustallani ei ole suuria yrityksiä, äveriäitä kummisetiä tai muita rikkaita taustatahoja.) Voit tutustua vaalirahoitusilmoitukseeni täällä.

Päivitän vaalirahoitukseni ennakkoilmoitusta tästä vaaleihin asti sitä mukaa kuin vaalirahoitukseni vielä kehittyy.

Haluatko vaikuttaa vielä siihen, minkä kokoisen kampanjan pystyn tekemään? Voit tehdä sen täällä:
https://lahjoita.vihreat.fi/lasse-miettinen

Jos haluat tukea työtä koulutuksen, ilmaston ja tasa-arvon puolesta, pienikin summa merkitsee. Juuri nyt jokainen euro menee lyhentämättömänä siihen, että vihreä viesti tavoittaa mahdollisimman monta äänestäjää tästä vaalipäivään.

Näissä vaaleissa ratkaistaan Suomen suunta. Millaisen Suomen ja maailman sinä haluat rakentaa? Näytä luontosi ja vaikuta!