Suomi on koulutuksella rakennettu

Suomi on koulutuksella rakennettu.

Tämän maan tarina lähtee oivalluksesta, että jos haluamme menestyä, tarvitsemme kaikki mukaan.

Se on ollut Suomen tarina alusta asti.

Se on tarina 1800-luvusta ja kansakoulusta – vallankumouksellisesta ajatuksesta, että renkien ja piikojen lasten tulisi oppia lukemaan. Tarina oppivelvollisuudesta, joka varmisti välttämättömän perussivistyksen jokaiselle lapselle. Tarina peruskoulusta, joka toi lapset yhtäläisen, tasa-arvoisen koulutuksen piiriin. Tarina maksuttomasta korkeakoulutuksesta, joka on avannut korkeimman opetuksen portit kenelle tahansa. Tarina subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta, joka luotiin 1990-luvun suuren laman keskellä, jolloin kaikesta muusta leikattiin.

Paitsi että Suomi ei ole tarina. Tämä on totta.

Viime vuosina sen perusta on kuitenkin horjunut. Massiiviset koulutusleikkaukset ovat rikkoneet lupauksen jokaisen lapsen ja nuoren yhtäläisestä mahdollisuudesta parhaaseen koulutukseen.

Tämä suunta on käännettävä. Luottamus koulutuslupaukseen on palautettava. Sipilän hallituksen koulutusleikkaukset on peruttava.

Asetetaan tavoitteeksi taas maailman paras koulu, suomalaisen koulutuksen ja tutkimuksen nostaminen kansainväliseen kärkeen. Tehdään koulutuksen kunnianpalautus.

Jos olet samaa mieltä, näytä luontosi ja äänestä!